Vasker du også vores Anaheim Denim bluse korrekt?

Når man har købt noget tøj, som man er glad for og som man føler sig godt tilpas i, så vil man naturligvis gerne beholde det så længe som overhovedet muligt. Det kræver dog at man sørger for at være opmærksom ved vask af tøjet, da det som bekendt ikke er alle materialer, der kan klare den samme behandling.

Jeans og uldtrøjer kan ingenlunde tåle samme temperaturer og derfor er det meget vigtigt, at man sørger for at følge de vaskeanvisninger, der er i tøjet. Generelt er det værd at bide mærke i, at jo bedre man behandler sit tøj, des længere holder det og des mere glæde får man ud af det.

Det gælder f.eks. for den dejlige Anaheim Denim bluse, der er en af vores meget populære bluser. Den er fremstillet i blåt denim og derfor skal den vaskes anderledes end f.eks. hør. Sørg derfor for, at følge anvisningerne, ellers kan man risikere at ødelægge tøjet ved vask.

Hold styr på de mange materialer

Nu nævnte vi specifikt Anaheim Denim blusen fordi, denim er et af de materialer, der kræver lidt ekstra behandling, hvis man vil have mest muligt ud af det. Det gælder både for bluser og jeans.

Demin er fremstillet af rent bomuld eller bomuld og polyester og det bør typisk vaskes ved 40 grader. Man kan med fordel lægge denim i blød i vand og eddike før vask for at bevare den blå farve og undgå, at man ender op med en bluse, hvor farven er falmet. Det er ikke den store videnskab, men hvis man sørger for at være opmærksom og gå det ekstra skridt, så kan man skåne sit tøj og holde det pænt i længere tid.

Med materialer som uld og silke er det en meget god ide, at benytte vaskemidler, der er specielt fremstillet til disse. Det er sarte sager, der ikke tåler for hård behandling og hvis man vil være helt sikker, så kan man med fordel vaske dem i hånden. Huske endelig, at du aldrig bør tørre uld i tørretumbleren, da det kan få stoffet til at krympe.

Andre materialer såsom bomuld, hør og dets lige kan ikke indfarves hårdt, så man vil henover tid se en afmatning af farverne. Det er ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden, men man skal være opmærksom på det. Dette kan dog være en fordel da det tilfører patina og charme til tøjet, hvilket naturligvis afhænger af hvilke vaskemidler man benytter.

Pas på detaljerne

Anaheim Denim blusen har ikke så mange sarte detaljer, men hvis man f.eks. har en bluse med broderier, perler eller lignende, så er det vigtigt, at man sørger for at beskytte disse.

Sådanne detaljer har brug for, at blive skånet lidt ekstra, så man kan med fordel benytte en vaskepose til bluser med broderi eller perler. Det sker også at en perle falder af under vask, eller at et broderi går op i en syning, men det betyder ikke at man skal smide tøjet ud. Hvis man sørger for at være opmærksom på disse små skader, så kan man hurtigt rette op på skaden med nål og tråd.

Sørg for at passe godt på dit tøj, da det vil forlænges dets levetid og gøre, at du får glæde af det i meget længere tid. Det kan kun siges for lidt: Følg anvisningerne og behandl tøjet skånsomt, så skal det hele nok gå.

Skriv et svar