Hvordan skal jeg pleje min pelsjakke?

Hvis du har en pelsfrakke, som du er meget glad for, så vil du naturligvis også gerne passe bedst muligt på den. Den skal holde længe og det er noget der kræver, at man gør en indsats for at pleje den bedste muligt.

Hvis du har fået en brugt pelsfrakke og du er usikker på, om den er syntetisk eller ægte, så kan du lave en simpelt afbrændingstest. Pluk et enkelt hår af og brændt det. Et ægte hår vil brænde op, mens et syntetisk vil smelte.

Kunstpels eller faux fur, som det også kaldes, er det helt rette, hvis man elsker pels, men ikke ønsker at skade dyr eller få dyrerettighedsorganisationerne på nakken. Det kræver en del arbejde at holde en kunstpels smuk og elegant som da den var ny, men hvis man gør det ordentligt, så kan man have glæde af den i årevis.

 

Tips til at vaske en pelsfrakke

Først og fremmest skal det siges at følgende råd især egner sig til kunstpels med kort hår, da de langhårede har en tendens til at filtre og blive matte med tiden. Hvis du vælger at rense dine pelsfrakker derhjemme, så sørg for at du er så blid som overhovedet mulig og undgår høje temperaturer. Det siger naturligvis sig selv at al vask foregår i hånden.

Man bør bruge køligt eller lunket vand, der indeholder en lille smule mildt vaskemiddel. Læg pelsfrakken i vandet og lad bevæg den blidt i vandet i 10-15 minutter. Ikke længere, da frakken ellers kan tage skade. Skyl den derefter grundigt og lad den hænge til tørre. Det er den mest enkle og sikre måde at vaske sin pelsfrakke på, uden at den tager skade.

 

Tips til at tørre en pelsfrakke

Uanset hvad du gør, så må du aldrig putte din pelsfrakke i en tørretumbler. Det betyder døden for frakken, så det kan ikke anbefales. Hæng den våde frakke til tørre indendørs enten i et bryggers eller badeværelse. Sørg for at der ikke kommer mærker eller tyrk på frakken, hvilket kan undgås ved at man ser til den ofte og sørger for at flytte den, hvis den støder mod noget. Hvis du ser et sted, der ikke er glat, så brug hånden og udjævn området. Undgå sollys og varme da det vil få frakken til at miste glansen. Høj varme tilføre frakken uopretteligskade, så vær forsigtigt.

Det kan tage 24 til 48 timer at tørre en pelsfrakke.

 

Ekstra tips til pleje

Når man har vasket og tørret en pelsfrakke, så kan den virke flad og mat. Dette retter man op på med en blød børste, som man benytter til at give frakken sit ”fluff” tilbage.

Et andet tip er at udglatte fibrene i frakken ved at blandet en teskefuld conditioner til hår med to kopper vand. Hæld det i en sprayflaske og giv frakken en tur. Start med små områder og børst det derefter med en blød børste. Hvis du børste for hårdt, så ryger hårene ud og så du skal være mere forsigtig.

Det er ikke så svært at pleje en pelsfrakke, men det er vigtigt at man gør det, hvis man gerne vil have at den skal holde sig smuk i længere tid.

Skriv et svar